Bez glutena, jaja & laktoze
09.02.2016
17:30-20:30h
Rijeka
Milana Butkovića 2
Alergije i  intolerancije na neke namirnice su sve češća pojava, a to se posebno odnosi na gluten, jaja i laktozu. No bez obzira što možda neko kraće ili duže vrijeme morate izbjegavati navedene namirnice, moguće je jesti fino i bez njih!

Komercijalni proizvodi bez glutena, jaja i laktoze najčešće ne spadaju u kvalitetnu hranu jer su puni šećera, rafiniranih sastojaka i aditiva- stoga dođite na ovu radionicu i naučite kako napraviti svoje mješavine brašna za kruhove i biskvite,  kako napraviti fine krekere, te kako ispeći čokoladni biskvit kao podlogu za vaše omiljene torte i kolače.

Možda niste znali, ali i palačinke bez jaja, mlijeka i pšenice mogu biti jednako fine i sočne ako znate koje sastojke u njih dodati! A budući da mlijeko i mliječni proizvodi mnogima uzrokuju probavne smetnje, pokazat ću vam kako napraviti kremasti 'sir' bez sira, za mazanje i za pizzu, te biljno mlijeko koje se stajanjem neće razdvajati , i kojeg će rado piti i najmlađi i najstariji članovi obitelji!

Pripremat ćemo zamjenu za kruh, zamjene za sirne namaze, čokoladni biskvit za torte i kolače, palačinke i kremasto biljno mlijeko.

blender2crackerscrackers_2_BGFgotovetorta