Pravila privatnosti

1. Uvod

Kod Trotula vl. Ivor Somrak (“mi”, “mi”, “naš” ili “Tvrtka”) cijenimo vašu privatnost i važnost zaštite vaših podataka. Ova Pravila privatnosti (“Pravila”) opisuju našu praksu privatnosti za aktivnosti navedene u nastavku. U skladu s vašim pravima, obavještavamo vas kako prikupljamo, pohranjujemo, pristupamo i na drugi način obrađujemo informacije koje se odnose na pojedince. U ovim Pravilima, “osobni podaci” odnose se na sve informacije koje same po sebi ili u kombinaciji s drugim dostupnim informacijama mogu razlikovati pojedinca.

Predani smo zaštiti vaše privatnosti u skladu s najvišom razinom propisa o privatnosti. Kao takvi, pridržavamo se obveza pod

 • Opća uredba o zaštiti podataka EU-a (GDPR)

Opseg
Ova se Pravila odnose na Trotula vl. Ivor Somrak web stranice i domene, specifično stranicu Dunja Gulin dostupnu na https://dunjagulin.com (u daljnjem tekstu “Stranica”)

Ova se Pravila ne odnose na aplikacije, web stranice, proizvode, usluge ili platforme trećih strana kojima se može pristupiti putem (nevezanih s Trotula vl. Ivor Somrak) poveznica koje vam možemo pružiti. Te stranice su u neovisnom vlasništvu i kontroli od nas, te imaju svoje zasebne prakse privatnosti i prikupljanja podataka. Svi osobni podaci koje dostavite tim web-stranicama regulirat će se njihovom politikom privatnosti. Ne možemo prihvatiti odgovornost za radnje ili politike nezavisnih stranica i nismo odgovorni za sadržaj ili praksu privatnosti takvih stranica.

Aktivnosti obrade
Ova Pravila privatnosti primjenjuju se kada stupite u interakciju s nama čineći nešto od sljedećeg:

 • Koristite našu aplikaciju i usluge kao ovlašteni korisnik
 • Posjetite bilo koju našu web stranicu koja povezuje ovu Izjavu o privatnosti
 • Primajte bilo kakvu komunikaciju od nas, uključujući newslettere, e-poštu, pozive ili tekstove

2. Osobni podaci koje sakupljamo

Podaci koje vi dajete

Kada izvršite kupnju ili pokušate izvršiti kupnju, prikupljamo osobne podatke kao dio podataka o vašoj narudžbi.

Ovi podaci uključuju:

 • Podaci o računu kao što su vaše ime, adresa e-pošte i lozinka
 • Podaci o plaćanju kao što su vaša adresa za naplatu, telefonski broj, kreditna kartica, debitna kartica ili drugi način plaćanja

Ako nama ili našim pružateljima usluga date bilo koje osobne podatke koji se odnose na druge pojedince, izjavljujete da imate ovlasti za to i potvrđujete da će se oni koristiti u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Ako smatrate da su nam Vaši osobni podaci dostavljeni nepropisno ili da na drugi način ostvarujete svoja prava u vezi s Vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas pomoću informacija navedenih u odjeljku Kontaktirajte nas.

Podaci o uređajima i upotrebi stranice

Kada posjetite Stranicu, automatski prikupljamo i pohranjujemo podatke o vašoj posjeti pomoću kolačića preglednika (datoteke koje šaljemo na vaše računalo) ili slične tehnologije. Možete naložiti svom pregledniku da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Opcija pomoći na većini preglednika pružit će informacije o tome kako prihvatiti kolačiće, onemogućiti kolačiće ili vas obavijestiti kada primite novi kolačić. Ako ne prihvaćate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke značajke naše Usluge i preporučujemo da ih ostavite uključene.

Također obrađujemo informacije kada koristite naše usluge i proizvode. Ove informacije mogu uključivati:

 • IP adresa
 • Pojedinačni proizvodi koje pregledavate
 • Web pojmovi ili pretraživanja koja su vas dovela do stranice
 • Vremenska zona
Podaci koje prikupljamo od trećih strana

Vaše osobne podatke možemo primiti od trećih strana kao što su tvrtke koje su pretplaćene na usluge Tvrtke, partneri i drugi izvori. Ove podatke ne prikupljamo mi, već treća strana i podliježu vlastitim posebnim pravilima o privatnosti i prikupljanju podataka relevantne treće strane. Nemamo nikakvu kontrolu nad time kako treće strane postupaju s vašim osobnim podacima. Kao i uvijek, imate pravo pregledati i ispraviti ove informacije. Ako imate bilo kakvih pitanja, najprije se obratite relevantnoj trećoj strani za daljnje informacije o vašim osobnim podacima. 

Naše web stranice i usluge mogu sadržavati poveznice na druge web stranice, aplikacije i usluge koje održavaju treće strane. Informacijske prakse takvih drugih usluga ili mreža društvenih medija koje hostiraju naše stranice društvenih medija pod našom robnom markom regulirane su izjavama o privatnosti trećih strana, koje biste trebali pregledati kako biste bolje razumjeli praksu privatnosti tih trećih strana.

Svrha i pravna osnova za obradu osobnih podataka

Prikupljamo i koristimo osobne podatke o vama uz vaš pristanak za pružanje, održavanje i razvoj naših proizvoda i usluga te poboljšanje istih.

Te namjene uključuju:

 • Za isporuku vašeg proizvoda ili usluge
  • Za ispunjavanje narudžbi uključujući elektroničku i neelektronsku pošiljku
 • Pružanje, razvoj i poboljšanje naših proizvoda i usluga
  • Isporuku, održavanje, otklanjanje grešaka i poboljšavane naših proizvoda i usluga.
  • Omogućavanje pristupa Stranici te postavljanje korisničkih računa.
 • Pružanje tehničke i korisničke podrške.
 • Organiziranje i pružanje oglašavanja i marketinga
  • Slanje newslettera i druge marketinške komunikacije o trenutnim i budućim proizvodima, programima i uslugama, događajima, natjecanjima, anketama i promocijama koje održavamo ili organiziramo u naše ime; i
  • Organiziranje događaja ili registracija sudionika te planiranje sastanaka za događaje.


Tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke za pružanje proizvoda ili usluge, to činimo jer je potrebno izvršiti ugovorne obveze. Sva gore navedena obrada nužna je u našem legitimnom interesu za pružanje proizvoda i usluga i za održavanje našeg odnosa s vama i za zaštitu našeg poslovanja, na primjer, od prijevare. Za pokretanje usluga s vama bit će potreban pristanak. Nova suglasnost bit će potrebna ako se izvrši bilo kakva promjena vrste prikupljenih podataka. Unutar našeg ugovora, ako ne date privolu, neke usluge vam možda neće biti dostupne.

Dijeljenje i otkrivanje podataka

Vaše osobne podatke dijelit ćemo s trećim stranama samo na načine koji su navedeni u ovim Pravilima ili navedeni u trenutku kada se osobni podaci prikupljaju.

Također koristimo Google Analytics kako bismo razumjeli kako naši korisnici koriste stranicu. Ovdje možete pročitati više o tome kako Google koristi vaše osobne podatke:

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Također možete isključiti Google Analytics ovdje:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Također možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili ciljani marketing putem oglasa ili komunikacija (kao što su newsletteri).

Za više informacija o tome kako funkcionira ciljano oglašavanje, možete posjetiti obrazovnu stranicu Network Advertising Initiative (“NAI”) na:

http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work

Osim toga, možete se odjaviti sa nekih od ovih usluga posjetom portalu za isključivanje Digital Advertising Alliancea na:

http://optout.aboutads.info/

Zakonska obveza

Vaše osobne podatke možemo koristiti ili otkriti kako bismo ispunili zakonsku obvezu, u vezi sa zahtjevom javnog ili državnog tijela, ili u vezi sa sudskim ili sudskim postupkom, kako bismo spriječili gubitak života ili ozljede ili zaštitili naše prava ili vlasništvo. Gdje je to moguće i praktično, obavijestit ćemo vas unaprijed o takvom otkrivanju.

Pružatelji usluga i ostale treće strane

Možemo koristiti treće strane davatelja usluga, neovisne izvođače, agencije ili konzultante za isporuku i pomoć u poboljšanju naših proizvoda i usluga. Pružatelji usluga mogu biti unutar ili izvan EGP-a. Vaše osobne podatke možemo dijeliti s marketinškim agencijama, pružateljima usluga baze podataka, pružateljima usluga sigurnosnog kopiranja i oporavka od katastrofe, pružateljima usluga e-pošte i drugima, ali samo radi održavanja i poboljšanja naših proizvoda i usluga. Za dodatne informacije o primateljima Vaših osobnih podataka, molimo da nas kontaktirate koristeći informacije u odjeljku Kontaktirajte nas.

3. Pravila korištenja kolačića

Što su kolačići?
Kolačić je mala datoteka s informacijama koje vaš preglednik pohranjuje na vašem uređaju. Podaci u ovoj datoteci obično se dijele s vlasnikom web-stranice, uz potencijalne partnere i treće strane tog poslovanja. Prikupljanje ovih informacija može se koristiti u funkciji stranice i/ili za poboljšanje vašeg iskustva.

Kako koristimo kolačiće
Kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo, koristimo sljedeće vrste kolačića:

 • Strogo potrebne. Kao web aplikacija, zahtijevamo određene potrebne kolačiće za pokretanje naše usluge.
 • Osobne preference.
  • Koristimo kolačiće preferencija kako bismo zapamtili način na koji želite koristiti našu uslugu.
  • Neki kolačići se koriste za personalizaciju sadržaja i pružanje prilagođenog iskustva. Na primjer, lokacija se može koristiti za pružanje usluga i ponuda u vašem području.
 • Analitika.
  Prikupljamo analitiku o vrstama ljudi koji posjećuju našu stranicu kako bismo poboljšali našu uslugu i proizvod.
 • Marketing.
  Dijelimo kolačiće s trećim stranama oglašivačima i/ili partnerima kako bismo vam pružili personalizirano marketinško iskustvo.
  Također dopuštamo partnerima trećih strana da stave vlastite kolačiće na našu web stranicu.

4. Čuvanje i brisanje podataka

Vaše osobne podatke zadržat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhu za koju su ti podaci prikupljeni i u mjeri u kojoj to zahtijeva mjerodavni zakon. Kada nam osobni podaci više ne budu potrebni, uklonit ćemo ih iz naših sustava i/ili poduzeti korake da ih anonimiziramo.

5. Privatnost djece i maloljetnika

Nećemo svjesno prikupljati osobne podatke od djece mlađe od 16 godina.

6. Vaša prava

Ovisno o vašem geografskom položaju i državljanstvu, vaša prava podliježu lokalnim propisima o privatnosti podataka. Ta prava mogu uključivati:

Pravo na pristup (PIPEDA, GDPR članak 15, CCPA, LGPD)
Imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje obrađujemo o vama.

Pravo na ispravak (PIPEDA, GDPR članak 16, LGPD)
Imate pravo na ispravak nepotpunih ili netočnih osobnih podataka koje obrađujemo o vama.

Pravo na zaborav (pravo na brisanje) (GDPR članak 17, CCPA, LGPD)
Imate pravo zahtijevati da izbrišemo osobne podatke koje obrađujemo o vama, osim što to nismo dužni učiniti ako takve podatke moramo zadržati kako bismo ispunili zakonsku obvezu ili uspostavili, ostvarili ili obranili pravne zahtjeve.

Pravo na ograničenje obrade (GDPR članak 18, LGPD)
Imate pravo ograničiti našu obradu vaših osobnih podataka ako smatrate da su ti podaci netočni; naša obrada je nezakonita; ili ako više ne trebamo obrađivati takve podatke za određenu svrhu osim ako nismo u mogućnosti izbrisati podatke zbog zakonske ili druge obveze ili zato što ne želite da ih izbrišemo.

Pravo na prenosivost (PIPEDA, GDPR članak 20, LGPD)
Imate pravo dobiti osobne podatke koje imamo o vama, u strukturiranom, elektroničkom formatu, te prenijeti te podatke drugom voditelju obrade podataka, gdje su to (a) osobni podaci koje ste nam dali i (b) ako te podatke obrađujemo na temelju vaše suglasnosti ili radi sklapanja ugovora s vama ili trećom stranom koja je pretplaćena na usluge Tvrtke.

Pravo na prigovor (GDPR članak 21, LGPD)
Ako je pravno opravdanje za našu obradu vaših osobnih podataka naš legitimni interes, imate pravo prigovoriti takvoj obradi iz razloga koji se odnose na vašu posebnu situaciju. Poštivat ćemo vaš zahtjev osim ako nemamo uvjerljive legitimne osnove za obradu koje nadjačavaju vaše interese i prava, ili ako trebamo nastaviti s obradom podataka za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnog zahtjeva.

Povlačenje privole
Ako ste pristali na našu obradu vaših osobnih podataka, imate pravo povući svoju privolu u bilo kojem trenutku, bez naknade, kao što je slučaj kada se želite odjaviti s marketinških poruka koje primate od nas. Ako želite povući svoju privolu, kontaktirajte nas pomoću podataka koji se nalaze na dnu ove stranice.

Kako ostvariti svoja prava
Možete podnijeti zahtjev za ostvarivanje bilo kojeg od ovih prava u vezi s vašim osobnim podacima slanjem zahtjeva putem kontakt forme.

Zbog vaše privatnosti i sigurnosti, prema našem nahođenju, možemo zahtijevati od vas da dokažete svoj identitet prije pružanja traženih informacija.

7. Izmjene

Ova Pravila možemo izmijeniti u bilo kojem trenutku. Ako unesemo izmjene u ova Pravila, objavit ćemo ažuriranu verziju ovih Pravila na ovoj web stranici. Kada koristite naše usluge, od vas će se tražiti da pregledate i prihvatite naša Pravila privatnosti. Na taj način možemo zabilježiti vaše prihvaćanje i obavijestiti vas o svim budućim promjenama ovih Pravila.

8. Žalbe

Ako imate pritužbu na ova Pravila ili bilo koji element vaših osobnih podataka koje držimo, kontaktirajte nas. Ako niste zadovoljni, imate pravo uložiti pritužbu lokalnom tijelu za zaštitu podataka.

Ako imate sjedište u EGP-u, posjetite ovu web stranicu (http://ec.europa.eu/newsroom/article29/document.cfm?action=display&doc_id=50061) za popis lokalnih tijela za zaštitu podataka.

9. Kontakt

Da biste zatražili kopiju svojih podataka, odjavili se s naše liste e-pošte, zatražili brisanje vaših podataka ili postavili pitanje o privatnosti vaših podataka, pojednostavili smo postupak: