Priča o detoksu na Bjelolasici

Pssst...Dođi da ti ispričam jednu priču…

Priču o deset žena koje su pobjegle od preopterećenosti hranom i informacijama i poželjele doći u dublji kontakt sa sobom i svojim stvarnim potrebama…

Priču o deset žena koje su si dopustile iskusiti nešto novo, koje su izašle iz svoje zone udobnosti i odlučile napokon napraviti nešto samo za sebe…

U usporenom ritmu i dodiru s netaknutom prirodom Bjelolasice, od 27.-30.1.2022. boravile smo u prekrasnoj kući u srcu Gorskog kotara. Želim ti ispričati kako nam je bilo! Želim da osjetiš svu ljepotu i radost kojima smo bile okružene tog produženog vikenda i koje su zračile iz svake od nas…Fotografije ne mogu prenijeti mirise, okuse i zvukove koji su nas okruživali, pa dok i ti ne odlučiš doći s nama, neka ova moja priča posluži kao mala inspiracija 🙂

četvrtak, dok je sunce zalazilo iza planina, dočekale smo naše polaznice sa zdjelicama punima bogate miso juhe koja je bila naš prvi detoks obrok. Ima li što ljekovitije nego topla juha nakon nekoliko sati vožnje?

Nakon večere sjele smo u krug i upoznale se, podijelile nešto o sebi i što nas je dovelo na Bjelolasicu. Prije odlaska na spavanje opustile smo se uz kratku meditaciju vođenu umirujućim glasom naše Irene.

Naši najaktivniji zajednički detoks dani bili su petak i subota, tokom kojih su se izmjenjivale zanimljive aktivnosti, a dani su bili dugi i sadržajni jer smo bile prisutne duhom i tijelom, bez obaveza, telefonskih poziva, brige o drugima…Bile smo prisutne za sebe i sa sobom.

Nakon ranog buđenja pisale smo jutarnje stranice, svaka u svom mirnom kutku. Meditativna praksa bilježenja tijeka vlastitih, tek probuđenih, misli…Kreće razbuđivanje toplom limunadom s đumbirom!

Slijede jutarnje radionice kuhanja na kojima polaznicama pokazujem razne trikove oko prženja sjemenki, kuhanja juhi, kuhanja kaša, pripreme dodataka za kašu- upravo onih koje to obično, i pomalo dosadno, jelo pretvaraju u pravu malu gozbu okusa i nutrijenata! Nakon kuhanja vrijeme je da se dobro najedemo, uz strpljivo žvakanje i glasno mljackanje!

Punih želučića i s znatiželjom što ih sve taj dan očekuje, grupa kreće u otkrivanje ljepota prirode Gorskog kotara…

Ponosne planinarke spremne su za foto session na vrhu planine! Bravo! A spremne su i za  zasluženu vruću juhicu u planinarskom skloništu- termosica party za pamćenje!

Priroda ih je i na povratku s planine častila prizorima koji oduzimaju dah…

Pri povratku kući lagano rastezanje, zatim kratak predah i kreće prava detoks gozba- sve na tanjuru je hranjivo, bogato i podržavajuće, a ipak lako za probavljanje. Korištene namirnice su cjelovite i iz organskog uzgoja. Trudile smo se žvakati bar malo duže nego inače, i osjetiti sve prirodne okuse hrane.

Nakon ručka vrijeme smo provele same sa sobom, u tišini. Planinski zrak, fizička aktivnost i obilan detoks obrok pomažu nam da utonemo u najljepši popodnevni san…U kući je potpuni mir, čak ni ja nisam lupala po kuhinji!

Popodnevne kreativne radionice poticale su nas da se povežemo sa sobom i svojim potrebama. Polaznice su kreirale svoju viziju najboljeg života, crtale apstraktni doživljaj sebe, izrezivale sličice..

Nakon kreativnih aktivnosti uživale smo u srkanju večernjih smoothija!

Krećemo s igranjem!

Igra je vrlo bitan element u detoksu, a toliko je rijetko prisutna u našim (pre)ozbiljnim životima… Zato se mi na detoks odmoru igramo i smijemo dok nas ne zabole trbušnjaci!

Nakon ovakva dva puna dana punjenja baterija, u nedjelju smo zajedno doručkovale, spakirale stvari i detoks ručak ‘to go’, dogovorile se gdje ćemo još kratko planinariti prije razilaženja, te smo se okupile u zadnjem jutarnjem krugu i zaokružile dojmove.

prostirka

Evo mene i Irene napokon zajedno na jednoj fotki, srca su nam se punila dok smo slušale što je ovaj detoks odmor značio za sve polaznice…. Zadovoljne smo što smo im to omogućile i zahvalne što su one, svojim dolaskom, omogućile da se naša vizija ostvari!

zajedno-2

Woooho, uspjele smo! Ako ti se svidjela ova priča, upiši se na moj newsletter (na dnu ove stranice) i na vrijeme ćeš dobiti informacije o našim budućim detoks avanturama!

Dunja & Irena

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj post ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!