Štruca veselja

Pročitala sam nekidan na nekom američkom blogu da je siječanj mjesec u kojem se ne jedu slastice, jer kao svi su se prejeli preko blagdana pa su kolači veliki no-no. Ha! To vrijedi dok ne svane prvi dan veljače; onda se dobar dio njih vjerojatno sjati u obližnji Dunkin’ Donuts kako bi nadoknadili propušteno…
Ma malo se šalim, ali u svakoj šali ima i istine, pa se ja ne bi upuštala u apstinencije takve vrste, radije zaobiđem svaki drugi pladanj kolačića za Božić, i veselim se siječnju u kojem neću samo sanjati o slatkim stvarčicama nego ću ih bome i jesti!

Predstavljam jednu, po mom mišljenju, vrlo zdravu kombinaciju sastojaka iz kojih, uz malo truda , nastaje štruca veselja puna nutritivnih bogatstava.
Uz to, recept je formula kojoj se gotovo svi sastojci mogu zamjeniti s nekim drugim sastojcima zaboravljenim u kutevima kuhinjskih kradenci i ladica!

Pa krenimo…

Prvo će vam trebati...

Nasjeckajte suho voće. Skuhajte jaki čaj, procijedite, i dok je još vruć prelijte ga preko sjeckanog voća. Neka odstoji barem pola sata, ili duže. Dodajte sirup, sok i koricu naranče i ulje. Promiješajte.

Zatim uzmite...

Pomiješajte sve suhe sastojke, pa ih lagano umiješajte u tekuće.
Nauljite kalup za kruh, pa smjesu ravnomjerno rasporedite. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45-55 minuta, ovisno o pećnici. Čačakalicom provjerite je li tijesto pečeno.
Neka štruca nakon pečenja odstoji u kalupu 10ak minuta, zatim ju izvadite iz kalupa i stavite na žičanu rešetku da se ohladi.

Osim navedenih sastojaka trebat će vam još:
1 kauč
1 topla dekica (ili jedan dlakav i dobro potkoženi mačak)
1 šalica toplog čaja
(1 muž koji dobro masira stopala isto nije na odmet!)

Ima li boljeg načina za ulazak u novu godinu? Sretno!

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj recept ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!