Pišem ti pišem...čokoladom!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Svaki put kad se bliži neka posebna prigoda kao ročkas najbolje frendice, rođenje još jednog bebača, prvi rođendan, neka važna godišnjica…uvijek me muči- što pokloniti? Svi sve imaju, sve je skupo, sve je bezveze i nedovoljno osobno.

Teglice ajvara, pakmeza, kiselih krastavaca, šalše, marmelade…sve sam to već svima stoput ispoklanjala, i iako se potrudim uvijek ukrasiti teglicu i smisliti nešto novo, le’ts face it, teglice su out!

Ali stiže nova moda- zdravi keksi s porukom! Ne poruka u boci, već poruka na keksu!

Ustvari, sve je počelo kad sam u navali oduševljenja, u jednoj super trgovini u St.Paulu, pokupovala sve što je iole vezano za slastičarstvo, a među tim čudima i jedan plastični koferčić sa razno raznim nastavcima za ukrašavanje kolača…
I tako su ti nastavci čekali i čekali u špajzi, dok se nisam jedan dan suočila sa njima i odlučila da ću im naći primjenu sada i odmah! I tako je započelo pisanje poruka čokoladom… Super zabava za mene koja pišem, i za one koji čitaju!

Trebat će vam:

Odrežite vršak vrećice za ukrašavanje i u nju utisnite inox nastavak da čvrsto prianja.

U lončiću zagrijte malo vode pa na njega stavite zdjelu s kockicama čokolade. Pazite da zdjela ne dodiruje vodu i da vam u čokoladu ne kapne voda, jer se u dodiru sa vodom počne grušati.
Rastopite, povremeno miješajući. Dodajte par kapi ulja i pustite da se rastopljena čokolada malo ohladi, tek toliko da ne bude skroz tekuća i curi posvuda.

Vrećicu za ukrašavanje sa nastavkom stavite na neki stalak (ja za to koristim polu-napunjenu bocu vode) kako bi lakše u nju izlili čokoladu. Vršak nastavka začepite sa komadićem kita ili selotejpa, kako vruća čokolada ne bi odmah počela curiti van.

Sad ste spremni za pisanje, crtanje i šaranje čokoladom!
Prije nego ispečem kekse odlučim što želim napisati, pa sukladno sa tim oblikujem kekse različite veličine; duguljaste za duže riječi, skroz male za znakove, srčeka i veznike…

Pažljivo pišite po keksima, a ako se čokolada u vrećici previše ohladi i teško izlazi, ostavite da odstoji na radijatoru/nekom toplom mjestu nekoliko minuta. Ako vam ostane viška čokolade, neiskorištene i spackane kekse obilno prekrijte ostatkom, nitko se neće buniti!

Pisanje poruka na keksima je moja omiljena meditacija vikendom ujutro, dok svi spavaju!

Zar ovo malo ozareno lice ne govori dovoljno o tome koliko su poruke na keksu genijalan poklon!?!

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj recept ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!