Top 30 pomagala u kuhinji!

Dio 2/5

Evo nastavka moje liste; za prvi dio kliknite ovdje.

Silikonski kist

Ovaj kist se ne raspadne pri prvom dodiru sa užarenom površinom (kao što je to slučaj sa jeftinim kistovima napravljenim od, valjda, topive plastike!). Odličan je za premazivanja svih vrsta; s vodom, uljem, sirupom, a ja ga koristim i za ‘odbrašnjivanje’ lisnatog tijesta i tijesta za pogačice, kako mi preostalo brašno ne bi zagaralo prilikom pečenja…Zgodno, ne?

Čuvar vina

Vakum pumpica i dva čepa kupuju se u kompletu, i nema bolje spravice da vam sačuva vino (ono za kuhanje, naravno!) od ishlapljivanja i kvarenja. Ajde priznajem, volim piti vino, ali samo kupinovo, a ono što mi je kod njega posebno dobro je blaga gaziranost koju nakon otvaranja mogu sačuvati samo ova pumpica i pripadajući čep! Mala ali vrijedna investicija.

Gnječilica za krumpir i gnječilica za češnjak

Nikud ne mrdam bez ova dva pomagala! Ustvari ovo za krumpir izgleda potpuno isto kao ovo za češnjak, samo u gigantskoj verziji.
Za brzinsko gnječenje češnjaka tokom kuhanja mini gnječilica je dušu dala (kako bi rekla moja baba Fumica), a ne znam kako itko može napraviti dobar pire krumpir, dobre njoke, dobre knedle- ako u kuhinji nema gnječilicu za krumpir. Razmislite si malo o ovome!

Ribeži

Još jedan set oštrih predmeta koji mogu opako ozljediti ako dok kuhate razmišljate o tome kako bi bilo ljepše ležati na nekoj pješćanoj plaži…Oštri ribeži su nezamjenjivi za mnogo toga, a meni omiljeni je ovaj bijeli ‘za kupus’ na koji, priznajem, češće ribam vitice tamne čokolade za ukrašavanje svojih veganskih torti…

Guljač

Dobar guljač zlata vrijedi, a oni koji tvrde da ‘sve mogu bolje i brže oguliti s nožem’ bezobzirno lažu, i to samo zato jer im upotreba guljača ne ide od ruke! Nisam nikada shvaćala kako netko ‘ne zna guliti guljačem’; ja vam garantiram, ako imate dobar guljač (poput mog- iz Metroa by Fackelmann) onda itekako znate brzo i efikasno guliti!

Mini-blender/mlinac za kavu

U eri Vitamixa, super power blendera i svemirskih dizajna istih, ovo što je na slici je kao Fićek pored Ferarija. ALI ovo čudo me služi već dugi niz godina i ne odričem ga se dokle god skroz ne otegne papke! Taj je prošao sve sjemenke, orašarke, začine, šećere, bobice, kremice, juhice itd. bez zanovijetanja, a i dvije kuharice sam napisala oslanjajući se samo na ovaj ubogi aparat kupljen od moje majke tko zna koje godine i kojeg stoljeća. To ja zovem pomagalom!

Nastavak slijedi uskoro!

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj recept ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!