Top 30 pomagala u kuhinji!

Dio 4/5

Evo nastavka moje liste; za prethodne dijelove kliknite ovdje.

Štapni mikser

Super lak za održavanje, efikasan, neumoran, vječan…to je moj štapni mikser! Malo sam u njega uložila a tako puno mi je dao zauzvrat! Uvijek je u mom kuharskom koferu, gdjegod me zovu- moj štapni ide samnom, pa čak i kad znam da možda nije nužan, ipak ga nosim, jer tuđi štapni mikseri ne blendaju tako dobro kao moj!

Suribachi & Surikogi

Možda niste nikada čuli ovo japansko ime, ali ste zato vjerojatno čuli za mužar ili avan? E pa to je to, samo još bolje! Pametni japanci proizvode prekrasne keramičke zdjelice s utorima, u kojima, pomoću drvenog tučka, možete usitniti gotovo sve! Sjemenke, pesto, začinsko bilje, krupnu sol…a suribachi je dobar i za razmućivanje miso paste i svega ostalog što se mora razmutiti. Suribachi je zakonachi!

Digitalna vaga

Ima svakakvih kuhinjskih vagi, ali meni je ova od svih najbolja! Mjeri od 1g do 5 kg i nikad me do sada nije iznevjerila, a nisam još ni baterije morala zamjeniti iako je neumorno koristim već nekoliko godina. A ni dizajn nije loš! Izgleda malo krhka i nježna, ali ako ne važete slonetinu trebala bi poslužiti svrsi!

Kotačići za rezanje

Ovaj ‘frčkavi’ u biti nije toliko oštar ali je dovoljno oštar da prereže tijesto za kekse ili lisnato tijesto prije pečenja. Ostvalja lijepi valoviti trag, fora! Ovaj drugi, robusniji kotačić je pravi macan, taj prereže svježe pečeno i hrskavi tijesto za pizzu za tili čas, pa se pitam kako sam tokom života mogla funkcionirati bez njega kad mi je trebalo prerezati pizzu?!?

Inox lijevak

Zimnica koja preživi cijelu zimu vjerojatno je flaširana s jednim ovakvim lijevkom širokog grla! Bar moja jest! Zbog tog širokog grla i komadi povrća mogu proći kroz njega baz zapinjanja, ne prljaju se rubovi staklenki i sve ostaje čisto i sigurno. Meni ovaj lijevak pomaže i kod pakiranja juhi, variva, žitarica i sl. u staklenke- sve ostaje uredno i klijenti svoj obrok dobiju u nezapackanim teglicama i posudama, kako bi uvijek i trebalo biti!

Četka za pranje povrća

Ako niste znali, ova četkica napravljena je od vlakana iz kore kokosa! Stvrano je otporna, ekološka i taman lijepo sjedne u šaku.
Uglavnom u koristim za pranje korijenastog povrća, ali ponekad i za pranje posuđa od gusa, jer nije agresivna kao žičana spužva.
Jako je važno da se nakon upotrebe dobro otrese, objesti za kukicu i ostavi da se osuši, u protivnom će se usmrditi, ili čak istruliti. Ali ako ju lijepo održavate trajat će godinama, ova ljepotica ima oko 6 godina i još ne pokazuje znakove starenja!

Nastavak slijedi uskoro!

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj recept ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!