Top 30 pomagala u kuhinji!

Dio 3/5

Evo nastavka moje liste; za prethodne dijelove kliknite ovdje.

Inox nastavci za ukrašavanje

E ovo sad već spada u kategoriju ‘malih kuhinjskih perverzija’. I naravno nije nužno da posjedujete ovaj set svakojakih pipaca za svakojake kreativne ludorije, ali zgodno je ponekad zaboraviti na sve i glumiti umjetnika slastičara iako nemaš pojma na što će sve to na kraju ličiti. Ovo su lego kockice za (ne)odrasle kuhare i kuharice!

Mlinček za orahe

Mora zadovoljiti dva uvjeta: mora biti cijeli od metala (ne šugave plastike) i mora imati dobar učvrščivać za podlogu na navoj (a ne na vakum). Melje sve, od orašastih plodova, mrkve, sira, starog kruha…i nije skup!

Spravica za tjesteninu

Ako volite kuhati i svima se s time hvalite, a kod kuće nemate ovu spravicu, onda ste (bar u mojim očima) čisti lažnjak! Da li se ijedna osoba koja voli svježu i cjelovitu hranu može pogledati u ogledalo i mirno spavati a da u svojoj špajzi nema, bar neotpakiranu, mašinicu za tjesteninu?!? Od kada sam prvi puta isprobala ovaj čudnovati talijanski izum, sve se promijenilo…Tj. promijenilo se to da sada ne želim nigdje i od nikoga jesti lazanje ili tagliatelle, ako nisu rađene ručno, jer jednostavno, kad jednom probate ‘pravu stvar’ više nema povratka! Trk u kupnju!

Preša

Preša za povrće, ili službeno pickles press vrlo je koristan i nadasve nužan proizvod, porijeklom iz Japana. Iako je glavna svrha ove preše (plastične posude sa poklopcem s prešom na navoj) da stišće povrće (kako bi pustilo vodu i ukiselilo se), ja ju koristin još i za močenje suhih gljiva, rajčica itd. (na taj način su stalno cijele pod vodom) te za namakanje naranči i limuna u otopini vode i soli u svrhu odstranjivanja pesticida topivih u vodi. Povrće pritisnuto na ovaj način i kiseljeno od 24 sata do 30 dana, dobija fini, intenzivan okus i puno je enzima koji nastaju fermentacijom, a koji su odlični za našu probavu i zdravlje općenito.

Rukavice izolirke

Rukavice koje većina ljudi koristi za primanje vrućih tava, tepsija i lonaca su sve samo ne izolirajuće, a nedobog da su vlažne- zaradiš tri opekline da samo pogledaš nešto vruće što treba primiti…
Zato ljudi- uložite u prave, skuplje, dobro izolirane rukavice- po mogućnosti podebljane silikonom ili napravljene od super-izolirajućih materijala Nomexo ili kevlar. Svaka rukavica će se kad tad zapaliti, probušiti, ispucati i sl. ali ako je dobra to se bar neće desiti i vašim rukama!

Spatule i spatulice

Ah ta fina, savitljiva i glatka pomagala, bez njih bi mi kuhinjski život bio puno tužniji…Koristim ih za sve; ove silikonske za besprijekorno skidanje svega što se lijepi za stijeke posuda i lonaca, ove od inoxa za zaglađivanje kremi na tortama i torticama, kesima i keksićima…Ova rupičasta je odlična za okretanje palačinki, a kako je obučena u silikon, neće oštetiti tavicu!

Nastavak slijedi uskoro!

Šalji dalje!

Ako ti se sviđa ovaj recept ili misliš da bi bio drugima koristan, podijeli ga!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on stumbleupon
Share on whatsapp
Share on pocket
Share on email